Over vzw De Statie

De gemeente Sijsele is een heel levendige gemeente met heel veel troeven. Sijsele is heel toegankelijk via de staatsbaan Brugge – Maldegem die het dorp doorkruist. Bovendien is de ligging ideaal, vlakbij Brugge maar is het rustige landelijke landschap van het historische Damme. Dat brengt heel wat economische bedrijvigheid met zich mee. Maar Sijsele is ook een ideale woongemeente met vele wijken. Daardoor zijn er ook heel wat bedrijvige verenigingen: voor de jeugd, sport, toneel,…

Vroeger kende Sijsele heel wat wijkkermissen (zoals Zwoane Kermis, Zwijnsgat Kermis, Statiekermis, Veldse Feesten). Jammer genoeg zijn er al heel wat uitgestorven. Wij willen met onze vereniging ‘De Statie’ terug nieuw leven blazen in Sijsele. Ons doel is het sociaal leven terug op te krikken. Maar we richten ons hierbij niet enkel op de Sijselenaars, we willen iedereen uit de streek of zelfs van verder aantrekken op onze evenementen. Daarom kozen we ook voor de neutrale naam ‘De Statie’ voor onze vereniging. Met deze naam willen we verwijzen naar het oude, historische stationsgebouw in Sijsele. Dit was oorspronkelijk ook een plaats waar mensen elkaar ontmoeten.

Hierbij een greep uit onze laatste activiteiten:

Statierock editie 2017

Op zondag 30 april 2017 pakten we uit met de derde editie van Statierock op het Marollenplein in Sijsele. Voor deze editie gingen we nog een stapje verder en begonnen we al met optredens vanaf 11u ’s morgens tot ’s avonds 21u! Een hele dag rockplezier dus met heel wat veelbelovende bands.

Siesele kermesse 2017

In het kermisweekend van 23 en 24 september 2017 organiseren we onder de naam ‘Siesele kermesse’ een kermisweekend met wandeltocht, avondmarkt, eetfestijn en diverse optredens. Klik hier voor een terugblik op de foto’s.

Ludieke lezing van Els de Schepper

Iedereen kent Els de Schepper ongetwijfeld als actrice en cabaretière. Haar onewomenshows weet het publiek zeker en vast te appreciëren. Wij nodigden haar uit op zaterdag 4 november uit in de Cultuurfabriek in Sijsele waarbij ze haar ludieke lezing ‘Het geheim achter succesvol zijn’ bracht. Klik hier voor meer info.

 

Als feestcomité zitten we niet stil! Dit zijn onze volgende geplande activiteiten:

Traktatie van De Statie

Op zaterdag 27 januari trakteert vzw De Statie alle Sijselenaars tussen 20u en 21u op hapjes en drankjes in zaal De Kring om te klinken op het nieuwe jaar. Klik hier voor meer info.

Optreden The London Knights

In 2017 kwam de mannelijke stripformatie ‘The London Knights’ al uitpakken met een show in de Cultuurfabriek. Wegens groot succes nodigen we ze volgend jaar opnieuw uit op zaterdag 31 maart 2018. Klik hier voor meer info en tickets.

Statierock editie 2018

Statierock is volgend jaar aan zijn vierde editie toe. Blokkeer alvast de datum zondag 20 mei 2018 in je agenda voor volgend jaar. Meer info geven we later prijs via onze website en Facebookpagina!

Vragen?

Heb je nog vragen of wens je meer info over ons? Contacteer ons gerust via het formulier op onze contactpagina.