De indrukwekkende carrière van Els de Schepper

12 oktober 2017

Els de Schepper heeft een indrukwekkend podiumpalmares en is heel gekend om haar krachtige en succesvolle onewomanshows.

Els de Schepper vierde begin deze maand nog haar verjaardag. Ze zag het levenslicht op 5 oktober 1965 in Antwerpen. Op haar 15de zette ze de eerste stapjes in het theater in het amateurtoneel in Zele. Tijdens haar studies nam ze al deel aan de musicals ‘Non-sens’ en ‘Dokter De Vuyst’ van Bart Peeters en Jan Leyers. In 1990 studeerde ze af aan Studio Herman Teirlinck in Cabaret, Chanson en Musical. Opmerkelijk daarbij was dat ze het beste resultaat en de hoogste onderscheiding ooit haalde in de geschiedenis van de studio.

Veelzijdige TV carrière

In 1991 startte haar tv-carrière. Els begon als panellid van het consumentenprogramma ‘Raar maar waar’ en ‘Kriebels’. Ze was ook jurylid bij ‘Eurosong for Kids’. Later presenteerde ze de televisiequiz ‘RIR’ (1995), het spelprogramma ‘Kinderpraat’ (1999) en het programma ‘De plaatgast’ (2001). Els is ook een geboren actrice. Ze acteerde onder meer in de soap ‘Wittekerke’, ‘Het Park’ en de detectivereeks ‘Bex en Blanche’.

Muzikale carrière tot Eurosong

In 2003 bracht Els haar eerste full-cd uit en in 2006 deed ze mee aan de voorrondes voor de selectie van Eurosong. Ze bracht daarbij het Nederlandse lied ‘Als ik je morgen ergens tegenkom’. Ze eindigde als vierde in de voorronde. Met twee wildcards van de jury ging ze naar de halve finale. Ze stootte daarbij zelfs door tot de finale. Uiteindelijk ging Kate Ryan dat jaar door naar het grote Eurosongfestival in Athene met ‘Je t’adore’.

Inspirerende boeken

In 1996 werd Els onverwachts zwanger van een tweeling. De kindjes waren welkom, maar het noodlot sloeg toe. Ze kreeg een miskraam. Haar leven werd door elkaar geschud, maar het moedergevoel bleef. Daarom besloot ze over te gaan tot adoptie. Ze doorliep daarbij een heel parcours dat ze financieel en psychologisch binnenstebuiten keerde. Als ze uiteindelijk toelating krijgt voor adoptie werd ze ziek. Deze woelige periode uit haar leven schreef ze van zich af in het boek ‘Niet geschikt als moeder’. Maar dit was niet haar enige boek. Ze schreef ook de boeken ‘Het heeft zin’ en ‘De ziel die haar naam zelf koos’. In 2015 schreef ze samen met Angelo Dorny een boek over tuinieren, ook een passie van haar. Daarin verzorgde zij de grappige kant van het boek.

Uitvindster van de onewomanshow

Els haar hart ligt in het theater waar ze veel bekendheid geniet met haar krachtige en levendige onewomanshows. Daarmee toert ze al sinds 1993 in de culturele centra en grote zalen in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Dit deed ze allemaal bovenop haar acteerwerk, presentatiewerk, auteurswerk en muzikale carrière. Haar eerste show ‘Konijnen, schoenen en De Schepper’ werd een groot succes. De reactie van pers en publiek waren lovend. Een hoogtepunt was haar show ‘Supervrouw’ waarmee ze meer dan 80.000 kijkers naar het theater aantrok! Momenteel loopt de show ‘Red Mij’ waarin ze nieuwe indrukken en vragen gebundeld heeft na haar reis.

Grote madam!

Kortom Els de Schepper is een heel grote madam die veel bekendheid geniet met een indrukwekkend palmares. Het is bijna niet te geloven hoe ze dit alles met elkaar combineert. Dat kom je te weten in haar lezingen met verhalen uit haar veelzijdige en succesvolle carrière. Zo komt ze op zaterdag 4 november de ludieke lezing ‘Het geheim achter succesvol zijn’ brengen in de Cultuurfabriek in Sijsele. Je ontdekt er hoe je succesvol kan worden en vooral succesvol blijven. Dat alles vertelt ze aan elkaar met hilarische verhalen uit haar leven gegrepen. Het is zeker en vast een aanrader.

Klik hier voor meer info over de ludieke lezing

Tickets kosten 25 euro in voorverkoop en zijn te reserveren via een e-mail naar info@vzwdestatie.be met uw naam en het aantal gewenste tickets. Daarna zal je een mail ontvangen met de instructies om de overschrijving te voldoen.